BERHENTI HISAP ROKOK ( 001969193-D)

Thursday, August 03, 2006

Berhenti Rokok Tanpa Paksaan !!!!


Nikmat Yang Membawa Celaka
Setiap sedutan pasti membawa padah.Menghisap dan ketagihan hanyalah nikmat yang memberi masaalah kepada anda .Berpandukan kepada fakta, ketagihan dadah dan rokok akan memberikan kesan buruk terhadap diri, keluarga dan masyarakat. Malah ia akan memusnahkan nilai murni sifat kemanusian.

Rokok mengandungi tar, nicotine dan bahan kimia lain yang mendedahkan kita kepada penyakit paru-paru seperti barah dan tibi.Malah dengan kekerapan merokok, ia akan menjadi pendek umur. Setiap sedutan asap rokok akan memberi kesan yang buruk kepada otak,dan akan mengakibatkan pendarahan. Inilah menjadi punca ramai dikalangan perokok perokok amat terdedah kepada risiko yang amat merbahaya dan pendek umur.

Kesan Terhadap Keluarga Dan Persekitaran
Anda sayang anak anda ? Isteri anda? Keluarga anda? Sudah pasti anda tidak mahu menjerumuskan mereka kepada bahaya hasil daripada kegiatan merokok anda . Kerana setiap saat anda menghisap rokok, dengan tidak sengaja orang-orang di sekitar anda menabung zat-zat karsinogenik yang menunggu waktu untuk berkembang menjadi penyakit. Ini bermakna , mereka juga terdedah kepada kemudaratan. Terutama anak-anak kecil yang sensitive kepada asap rokok .

Asap rokok merendahkan fungsi dan keaktifan peparu kerana peparu mereka masih dalam peringkat tumbesar. Asap rokok yang dihidu mengandungi sebanyak 4000 bahan kimia, 200 daripadanya adalah beracun dan 43 lagi boleh menyebabkan kanser. Kesannya , anak-anak cenderung untuk mengalami pneumonia, penyakit peparu dan juga penyakit lelah (asthma ).

Cegah Sebelum Parah
Jadi mengapa anda perlu merokok ? Sedangkan anda sendiri akan mengakibatkan musibah kepada orang lain. Anda sudah bersedia untuk berbelanja beratus-ratus ribu untuk menyelamatkan satu nyawa hasil tabiat buruk merokok anda ? Pilihlah jalan yang lebih selamat demi masa depan dan kebahagian anda sekeluarga .

Anda masih belum terlambat untuk bertindak memberhentikan ketagihan anda dengan cara yang lebih mudah dan tidak memerlukan terapi yang menelan belanja tinggi .

Kami ingin membantu anda dengan memperkenalkan produk Super Detox. Ia boleh membantu anda kearah menyempurnakan niat murni anda untuk berhenti merokok . Ingat! Mencegah itu lebih baik dari mengubati . Oleh itu, dengan menggunakan produk Super Detox, anda akan menemui jalan mudah untuk melupakan asap rokok yang memusnahkan

6 Comments:

At 6:32 PM, Anonymous sabri said...

pengalaman saya ....seseorang yg ingin berhenti merokok perlu ada semangat yg kuat dalam diri sendiri...teruskan usaha anda

 
At 4:23 AM, Anonymous blogmyblog said...

betul la en sabri..saya merokok dr umur 15 lagi..sekarang dah 29..seksa nk berhenti ni allah je yg tau..

 
At 6:01 PM, Anonymous Sapikk said...

Saye pun sekarang sedang2 dlm proses nk berhenti..moga2 Allah membantu sye.. :)

 
At 10:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Logos adalah lembaga training pegawai dan pemberdayaan diri SEFT yang menggabungkan 14 macam terapi ( termasuk penyembuhan dan spiritual esq ) untuk mengatasi berbagai masalah fisik dan pikiran. Meningkatkan kesehatan karyawan, motivasi kerja dan peak performance secara cepat, mudah & universal. Contoh: Berhenti merokok.

 
At 7:13 AM, Anonymous Anonymous said...

hey..bgus2! nice info!
thank sgt2..!

anda tau tak skarang ada rokok electronik??

ia jauh lebis slamat dan xmemudaratkn disamping dpt behenti daripada mghisap rokok..

cbe tgok ni..


http://weallneedfree.blogspot.com/2010/07/e-cig-rokok-elektronik-rokok-moden.html

 
At 12:11 AM, Anonymous Iklan asap Rokok said...

Adakah kaedah ini berkesan?

 

Post a Comment

<< Home